Apteekinmajoitus

Vääksyn kanavan laidalla, kivenheiton päässä kanavasta seisoo vanha apteekkirakennus. Talossa harjoitettiin apteekkitoimintaa vuodesta 1905 vuoteen 1959 asti, minkä jälkeen se on ollut niin kansakoulun, uistintehtaan kuin kansalaisopistonkin käytössä. Nykyisin apteekin talossa toimii Apteekinmajoitus, joka avasi ovensa vuonna 2008.

Viehättävä rakennus ja sen historiallisuus vetivät omistajia puoleensa. Remontointi oli suuri urakka, mutta se kannatti. Apteekinmajoituksen huolella sisustetut huoneet saavat vieraita hääseurueista ja joogaharrastajista motoristeihin. Vääksyn vanhan keskustan rakennuksissa on perinteisesti yhdistynyt liiketoiminta ja asuminen. Isäntäväen yksityiskoti löytyykin Apteekinmajoituksen toisesta päädystä. ”Ostopäätös tehtiin talvella, ja mielessä oli näky siitä, miten ihana kanavan ympäristö ja miljöö ovat kesällä”, Apteekinmajoituksen omistava Matilan perhe kertoo.

Lähialueen asukkaat ovat tuoneet hotellille muutaman apteekin ajoilta löytyneen lääkepurkin, ja apteekkitavaraa on kerätty vanhoilta apteekkareilta, huutokaupoista ja kirpputoreilta. Esineet tuovat tunnelmallisen tuulahduksen rakennuksen historiasta.
www.apteekinmajoitus.fi

Apteekinmajoitus facebookissa
Avoinna ympäri vuoden.