Danielson-Kalmarin huvila

Suviniemi, Vääksyn vanhin säilynyt huvila, on rakennettu vuonna 1891. Uusrenessanssi-tyylinen Suviniemi kertoo Vääksyn huvilahistorian kultakaudesta.

Valtioneuvos J.R. Danielson-Kalmari (1853–1933) oli oman aikansa johtava suomalainen historiantutkija ja keskeinen poliitikko. Vuonna 1892 Danielson-Kalmari osti Suviniemen ja vietti siellä kaikki kesät perheensä kanssa vuoteen 1932 asti. Hän teki huvilalla myös kirjallisia töitään. Vääksyläiset arvostivat perhettä ystävällisinä ja sivistyneinä kesäasukkaina. Tuona aikana Suviniemessä vieraili myös monia suurmiehiä ja kulttuuripersoonia. Nykyisin huvilan kaksi huonetta toimivat museona, ja kesäisin huvilassa järjestetään taidenäyttelyitä, muina aikoina erilaisia kulttuuritilaisuuksia ja näyttelyitä. Huvilaa vuokrataan myös perhejuhliin. Huvilan puisto on entistetty 1920-luvun asuun ja on patsaineen itsessään nähtävyys.

Kesän 2019 näyttely on avoinna 19.6.-11.8. ti-ke, pe-su klo 12-16, to 12-17. Rajaton paletti -näyttelyssä on taidetta erilaisin tekniikoin seuraavilta taiteililjoilta: Anne Ahonen, Jemiina Halonen, Heli Huotala, Pirjo Kaartinen, Kaius Kallio, Anneli Kokkonen, Lailahelena Lepistö, Marlena Luukkonen, Riitta Posti, Harry Salmi, Marika Schroderus, Juha Siirto, Tuula Siltasari ja Matti Vesanen.

Huvilan omistaa Asikkalan kunta, joka vuokraa sitä mm. näyttely- ja juhlatiloina, puh. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi