Galleria Sanna Lappalainen

Kesägalleria Vääksyn kanavan läheisyydessä, ravintola Kanavan Kunkun takana sijaitsevassa entisessä Osuusliikkeen piharakennuksessa Taidevintin alakerrassa. Näyttelytila on katutasossa, ja sinne on vapaa pääsy. Kynnys astua avoimesta ovesta sisään on kirjaimellisesti matala. Kesän 2019 näyttely Kaksinaista esittelee kahden taiteilijan tuotantoa: maalauksia ja tekstiilitaidetta. Näitä kahta naista yhdistää yli 20 vuoden ystävyys, taiteen tekeminen ja käsityöyrittäjyys sekä lukuisat yksityis- ja yhteisnäyttelyt vuosien varrelta.

bty

 Tarja Lampinen on Sysmässä asuva ja työskentelevä taiteilija ja käsityöläinen, joka on maalannut aktiivisesti vuodesta 1993 alkaen. Artesaani- ja taideopintojen päätyttyä Tarja innostui monien kokeilujen jälkeen käyttämään töissään spray-, akryyli- ja kohovärejä. Maalaustensa aiheet hän saa yleensä luonnosta. Vanhat maisemat, eläimet sekä sadunomaiset hetket saavat kuvitteellisen muodon Tarjan maalauksissa.

Sanna Lappalainen on tehnyt tekstiilitaidetta vuodesta 1982 lähtien. Tänä päivänä osa teoksista lähentelee jo maalaustaidetta. Hän värjää itse suurimman osan kankaista. Sanna käyttää ommelta kuin piirtäjä kynää, ja ompeleilla syntyykin tarkkoja yksityiskohtia sekä valon ja varjon leikittelyä. Aihealueet vaihtelevat rauhallisista talvimaisemista värikkäisiin naivistisiin kuviin unohtamatta pikkutarkkoja ovi- ja ikkunanäkymiä.

Galleria Sanna Lappalainen facebookissa
Avoinna 8.6.–18.8.2019, ti–pe 11–17, la–su 11–15, maanantaisin suljettu. Suljettu juhannusaattona 21.6., avoinna juhannuspäivänä 22.6
Galleria sijaitsee osoitteessa Kanavatie 17, Kanavan Kunkun takana.