Ranskalainen Kyläkauppa

Uskoisitko, että tämä rakennus oli alun perin tyypillinen 1,5-kerroksinen mansardikattoinen talo. Sen korotus ja laajennus nykyiseksi kolmikerroksiseksi ”kivitaloksi” aloitettiin vuonna 1927. Rakennus oli Vääksyn ensimmäinen kerrostalo, ja se tuli tunnetuksi Päijänne-hotellina.

Ravintolana ja matkustajakotina Päijänne-hotelli toimi 1960-luvulle asti. Rakennuksen pohjakerroksessa oli liikehuoneistoja. Toisessa kerroksessa oli koko kerroksen kokoinen ravintolasali, ja ylimmässä kerroksessa oli majoitustilat. Piharakennuksessa oli karstaamo, kylän yhteinen mankeli ja majoitustiloja. Rakennuksessa toimi 1990-luvulla vanhan tavaran liike ja lelukauppa. Rakennuksen tarinat kertovat muun muassa sota-ajan lentäjistä, saksalaisista upseerisotavangeista, kuuluisista esiintyjistä ja matkalaisista. Rakennus näytti jo pahoin rapistuneelta, kun suomalais-ranskalainen pariskunta osti sen. He kunnostuttivat rakennuksen vuosina 2012–2014 ja päättivät perustaa Vääksyyn Ranskalaisen kyläkaupan ja kahvilan. Valikoimiin kuuluu ranskalaisia herkkuja ja tuotteita sekä vaate-, sisustus- ja lahjatavaraa.

Ranskalainen Kyläkauppa facebookissa
Avoinna ma-pe 10-17.30, la 10-17, su 11-16. Mahdolliset poikkeamat aukiolossa kannattaa tarkistaa yrityksen facebook-sivulta.
Vesijärventie 1.